Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Audi a obținut prima mostră de e-diesel, din apă, dioxid de carbon și electricitate

ro

28 Apr, 2015 19:20 1466 Marime text
 
Audi anunță că a obținut prima mostră de combustil eco sintetic. Ca o demonstrație live, ministrul educației și cercetării a alimentat mașina de serviciu, un Audi A8 3.0 TDI, cu cinci litri de e-diesel, informează B1 TV.

„Dieselul sintetic, obţinut folosindu-se dioxid de carbon, este un real succes în procesul de cercetare a sustenabilităţii” a declarat aceasta, menţionând şi că „dacă putem să exploatăm dioxidul de carbon la scară largă, ca materie primă, vom realiza o contribuţie crucială la protejarea mediului şi la folosirea eficientă a resurselor, şi vom pune piatra de temelie în «economia verde»”.

În mare, este folosit principiul electrolizei. Cu ajutorul unei metode dezvoltate de Climeworks, se extrage dioxidul de carbon din aer. În acelaşi timp, în altă parte a centrului, un aparat electorlitic (care foloseşte electricitate „verde”) împarte apa în hidrogen şi oxigen, scrie Promotor, citat de B1 TV.

Hidrogenul reacţionează, apoi, cu dioxidul de carbon „în urma a două procese chimice desfăşurate la o temperatură de 220 de grade Celsius şi la o presiune de 25 de bari, rezultând un lichid energetic, format din hidrocarburi, denumit Blue Crude.”



Sursa: B1 TV
Sursa foto: smartworld.it
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii