Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au primit bani de la persoane pentru a le ajuta să se pensioneze medical, iar DNA le-a trimis în judecată

ro

12 Apr, 2016 16:57 1345 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatelor:
 
PAVEL DANIELA VICTORIŢA, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (38 acte materiale),
 
LAŢIU VASILA
, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (16 acte materiale).
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 2008-2015, inculpatele Pavel Daniela Victoriţa și Laţiu Vasila, cu intenție, au pretins și primit de la mai multe persoane sume de bani şi bunuri, pentru a le ajuta să se pensioneze medical sau, după caz, să le procure  documentele necesare, scop realizat în majoritatea situațiilor.
 
Cele două inculpate au reușit acest lucru bazându-se pe un sistem relaţional preexistent, pe care-l aveau la nivelul cadrelor medicale cu funcţii de decizie în comisia de expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă, precum şi la nivelul cadrelor medicale emitente ale documentelor medicale necesare revizuirilor anuale a deciziilor medicale.
 
Acționând în această manieră, inculpata Pavel Daniela Victoriţa a pretins sume de bani şi bunuri în valoare totală de 55.615 lei şi a primit bani şi bunuri în valoare totală de 46.695 lei.
 
De asemenea, în aceleași condiții, inculpata Laţiu Vasila a pretins suma totală de 52.000 lei şi a primit 45.700 lei.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani și a unui imobil ce aparțin inculpatei  Laţiu Vasila. De asemenea, procurorii au mai dispus instituirea sechestrului, prin poprirea sumei de 45.847,62 lei aflată în două conturi  pe numele inculpatei Pavel Daniela Victoriţa.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii