Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au mai rămas zece zile până la Tabăra de Pictură „Lucian Grigorescu”

ro

22 Jul, 2014 15:21 3200 Marime text
Din data de 2 august, în Medgidia, oraşul străbătut de canalul Dunăre-Marea Neagră, vor sosi artiştii plastici invitaţi la Tabăra Internaţională de Pictură „Lucian Grigorescu”, se arată într-un comunicat de presă.

Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, evenimentul cultural organizat de Primăria Medgidia se va desfăşura anul acesta în perioada 2-10 august.

"De o mare însemnătate pentru viaţa cultural-artistică a municipiului, tabăra adună an de an pictori consacraţi cu portofolii impresionante, dar şi artişti talentaţi aflaţi la început de drum. Ediţia de anul acesta va fi una a diversităţii culturale, reunind 14 pictori din şapte ţări: Turcia, Irak, Algeria, S.U.A., Italia, Republica Moldova şi România", se menţionează în comunicat.

Tabăra de pictură a luat naştere în semn de respect faţă de personalitatea marelui pictor postimpresionist Lucian Grigorescu, născut la Medgidia la 1 februarie 1894, dar şi din dorinţa de a îmbogăţi patrimoniul cultural al municipalităţii cu tablourile realizate an de an de artiştii plastici participanţi.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 2 august, de la ora 18.00, în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii