Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început Zilele Medgidiei. Vezi ce surprize ţi-au pregătit organizatorii

ro

29 Aug, 2012 21:28 1444 Marime text

În perioada 29 august - 02 septembrie, la Medgidia are loc cea de-a XIII-a ediţie a Zilelor Municipiului Medgida. Deschiderea oficială a avut loc miercuri, de la ora 09.00, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu" când, în timp ce drapelele se înălţau pentru a anunţa sărbătoarea, Fanfara „Dan Spătaru" a intonat imnul Medgidiei, al României şi al Uniunii Europene. Doamna viceprimar le-a urat cetăţenilor prezenţi să aibă o sărbătoare frumoasă, îndemnându-i să participe la activităţile culturale, sociale, precum şi la spectacolele care vor avea loc în aceste zile. „Astăzi vom da startul celei de-a XIII-a ediţii a Zilelor Medgidiei, sărbătoarea noastră, de care vă doresc să vă bucuraţi, aşa cum simţiţi fiecare, şi să luaţi parte la activităţile pe care le-am pregătit, atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari", a spus doamna viceprimar Luminiţa Vlădescu. Prima zi a manifestărilor a continuat cu un concurs de desene pe asfalt, la care au participat copiii din grădiniţe. Grupaţi pe echipe, aceştia au avut ca temă de desen „Casa bunicii", juriul acordându-le tuturor premii şi diplome. Tot astăzi, la Biblioteca Municipală a fost amenajată şi expoziţia de carte şi fotografie „Medgidia -oraşul cu nume de sultan".

Târg umanitar

Cea de-a doua zi a sărbătorii oraşului cuprinde, în cea mai mare parte activităţi socio-umanitare. Între orele 09.00-18.00 va fi deschis publicului un târg umanitar cu vânzare de produse fabricate în Dobrogea, organizat de Asociaţia Voluntarilor din Medgidia, în Piaţeta Decebal. Între orele 10.00-15.00 la Biblioteca Municipală se va desfăşura proiectul V.I.S.E - Valorizarea Inovaţiei în Suport Educaţional - atelier de desene animate.

Un alt târg cu vânzare adresat locuitorilor Medgidiei este cel organizat de Asociaţia MED-CER, între orele 10.00-18.00 în Piaţeta Decebal, ce oferă spre cumpărare diferite produse artizanale. Şi Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu a pregătit, începând cu ora 12.00 un târg cu obiecte fabricate manual, destinate vânzării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii