Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au incendiat o fermă şi cimitirul dintr-o localitate a judeţului Constanţa

ro

16 Apr, 2013 03:07 1215 Marime text
Trei copii au dat foc la o fermă şi au profanat un cimitir. Băieţii, cu vârste de până la 16 ani, au băgat în sperieţi locuitorii unei comune din judeţul Constanţa. Ei au dat foc la baloţi şi au distrus crucile mai multor morminte, informează România TV. Vandalii au fost identificaţi după imaginile surprinse de mai multe camere de supraveghere.
Pe imagini se vede cum, în toiul nopţii, minorii de 14, 15 şi 16 ani intră într-o curte din comuna Pecineaga. Toţi trei se strecoară pe lângă paznic şi se duc spre baloţii de paie, cărora le dau foc.
După ce au incendiat baloţii, vandalii se duc spre cimitirul din comună, unde au făcut prăpăd. Aproape 20 de cruci şi morminte au fost distruse.
"Ne-am îmbătat într-o seară, am venit în cimitir, am zis să aprindem o lumânare şi unul dintre noi s-a împins într-o cruce, fiind beţi, am dărâmat toţi. Nu am mai ţinut cont. Da îmi pare rău", a spus unul dintre băieţi.
"Au distrus un număr de 15-20 de cruci, efectiv le-au trântit la pământ, au distrus geamurile, gardurile. Efectiv nu ne putem da seama ce au avut aceşti copii în gând. Sunt recunoscuţi ca un grup infracţional, nu este prima faptă pe care au săvârşit-o, la ei este ceva normal, o bucurie să facă rău", a declarat Lili Pâslaru, primar Pecineaga.
Mai multe detalii şi imagini pe rtv.net.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii