Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au băut o cafea, s-au relaxat şi pe urmă... s-au aruncat în aer!

ro

25 May, 2016 00:23 2107 Marime text
Suspectul Mohamed Abrini, aflat în arest preventiv în Belgia pentru participarea la atentatele din 22 martie de la Bruxelles, a mărturisit în timpul reconstituirii că a băut o cafea împreună cu Najim Lachraoui și Ibrahim El Bakraoui, într-o patiserie din aeroportul Bruxelles-Zaventem, înainte ca aceștia doi din urmă să se arunce în aer.
 
Jurnaliştii de la publicația belgiană La Derniere Heure, citați de Agerpres, spun că cei trei făcuseră în seara de 21 martie comandă pentru un taxi care să îi transporte la aeroport a doua zi dimineața. Sosiți la aeroport, ei s-au familiarizat cu sala pentru plecări, pentru a alege zborurile ale căror ghișee de check-in urmau a fi vizate de atac. În final, ei au ales trei zboruri cu destinațiile Rusia, Statele Unite și Israel, după care au mers să bea o cafea.
 
În fața anchetatorilor, Mohamed Abrini (31 de ani) și-a amintit de asemenea că, alături de Najim Lachraoui și Ibrahim El Bakraoui, și-a petrecut ziua precedentă atentatelor "navigând pe internet și jucându-se la Playstation, PS4".
 
Abrini, ”bărbatul cu pălărie” ce apare în înregistrările video în aeroport alături de Lachraoui și El Bakraoui, și-a abandonat rucsacul înainte de a fugi de la aeroport. Acest belgian de origine marocană a fost recunoscut pe 9 aprilie, în urma arestării sale la Bruxelles, ca fiind cela de-al treilea bărbat de la aeroport.
 
Mohamed Abrini se află în arest preventiv în Belgia pentru participarea la acest atac, dar este acuzat și în dosarul atentatelor de la 13 noiembrie 2015 de la Paris.
 
Suspectat că ar fi asigurat partea de logistică, el a fost filmat în compania lui Salah Abdeslam, suspect cheie al atentatelor de la Paris, cu două zile înainte de producerea acestora, într-o stație de benzină din Oise (la nord de Paris).
 
Amintim că atentatele comise în 22 martie la Bruxelles s-au soldat în total cu 32 de morți - 16 la aeroportul Zaventem și 16 în stația de metrou Maelbeek, în apropierea sediului Comisiei Europene, și peste 300 de răniți.
   
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii