Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ați cumpărat un produs pe care doriți să-l înapoiați magazinului? De acum o puteți face! Legea vă dă dreptul! (document)

ro

28 Feb, 2016 00:36 2696 Marime text
 
Mâine, în zi de duminică, intră în vigoare o ordonanță a Guvernului care schimbă legea vânzării produselor. Este vorba despre ordonanţa nr.9/2016. Ca să înţelegeţi, Legea 449/2003, privind vânzarea produselor şi garanţiilor asociate acestora, a fost amendată prin ordonanţă de urgenţă, în sensul obligării fiecărui vânzător să acorde un termen de preschimbare a produsului într-un termen de 15 zile caledaristice. În prezent, magazinele, cu excepţia celor online, nu sunt obligate să preschimbe, la cerere, produsele cumpărate. Cele ce totuşi fac acest lucru, o fac din proprie iniţiativă. Deci, de mâine, toţi consumatorii din România vor avea drepturi suplimentare în relaţia cu comercianţi.
 
De asemenea, prin ordonanţa cu pricina produsele de folosinţă îndelungată trebuie să fie însoţite de certificatul de garanţie emis pe baza garanţiei comerciale şi, dacă reglementările în vigoare prevăd, de declaraţia de conformitate, precum şi de cartea tehnică ori de instrucţiunile de folosire, instalare, exploatare, întreţinere, eliberate de producător.
 
Termenul de garanţie curge de la data intrării bunului respectiv în posesia consumatorului, inclusiv pentru bunurile noi de folosinţă îndelungată, obţinute prin tragere la sorţi la tombole, câştigate la concursuri şi similare sau acordate cu reducere de preţ ori gratuit de către operatorii economici."
 
Toate prevederile ordonanţei le puteţi citi dacă accesați secțiunea „Documente”. 

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii