Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare meteo ANM a prelungit codul galben de caniculă

ro

18 Jul, 2011 15:19 1053 Marime text

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit atenţionare meteorologică cod galben de caniculă în regiunile sudice şi sud-estice până astăzi, la ora 18.00.

Vremea va fi călduroasă, caniculară în regiunile sudice şi sud-estice, iar indicele confortului termic temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80. Maximele temperaturii aerului vor atinge şi izolat depăşi 35 de grade.

Norii se adună totuşi peste nord-estul ţării, în centru la munte, unde vor cădea averse, cu descărcări electrice, iar vântul va sufla cu putere pe durata ploilor, menţinând mercurul la amiază şi la numai 26 de grade.

Bucureştenii nu prea au speranţe să se mai răcorească. Marţi din nou vom avea parte de 35 de grade la orele amiezii, iar ploile nu au nici un drum prin Capitală, dar cei care nu suferă de cald astăzi au toate şansele să aibă dureri de cap din cauza presiunii atmosferice mici , de numai 749 mm coloană de mercur, dar nu prezintă variaţii semnificative.

Cald va fi în Câmpia Banatului, cu valori din nou caniculare. Vremea e frumoasă şi în Crişana şi Maramureş, dar în Transilvania se anunţă ploi temporare şi vânt susţinut. Maximele ating de la 29 de grade în Baia Mare, la 30 de grade în Cluj şi Sibiu, 33 la Oradea şi 35 la Timişoara. După ploile şi răcirea de duminică din Oltenia mai ales, azi în sud căldura nu ne mai iartă. Revin valorile de 36-37 de grade ca vârfuri termice în condiţiile în care cele mai mici temperaturi nu vor coborî sub 33 de grade în sudul ţării. Canicula nu ocoleşte azi nici Dobrogea, mai ales partea ei continentală, unde se ating 35 de grade, în timp ce pe litoral, mercurul va indica 32 de grade, la Constanţa. În nordul Moldovei astăzi e rost de răcoare şi ploi. Aversele cu vânt şi chiar grindină izolat ţin mercurul la 28 de grade, dar spre sud, unde soarele e stăpân, maximele ating din nou 33 de grade, cum e cazul în Bacău.

De marţi, canicula revine în forţă. Mai ales în vestul, sudul şi estul ţării, unde din nou ne vor sudoca temperaturi de 37, dacă nu chiar 38 de grade la Turnu Severin, Giurgiu şi Călăraşi, în timpce valorile cele mai mici vor fi de 30 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, aşadar, şi numai la munte e rost de ceva ploi şi rafale de vânt.

Miercuri aduce semne că vremea se schimbă. În vest şi centru, ploile vor fi din ce în ce mai active, vijeliile nu lipsesc nici ele, iar valorile termice pot fi în aceste zone de 28-29 de grade. Dar canicula este încă în formă maximă în Lunca Dunării şi sudul Moldovei, unde încă se ating 36-37 de grade. În Bucureşti miercuri maxima din nou atinge 37 de grade, dar spre seară ajung şi aici ploile în aversă şi vântul în rafale.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii