Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare Infotrafic Pericol de formare a poleiului pe A1 și A2, şi în mai multe judeţe ale ţării

ro

13 Dec, 2018 22:14 797 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza carosabilului ud, a precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi a temperaturilor scăzute este posibil să se formeze polei.

Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Arad, Argeş, Botoşani, Ilfov şi pe raza municipiului Bucureşti.

De asemena şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Cernavodă din cauza  temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud există riscul apariţiei poleiului.

În aceste condiţii şoferii sunt sfătuiţi să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii