Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Croația. Interdicții și limitări de circulație rutieră în condiții de ninsoare

ro

23 Feb, 2018 21:40 1094 Marime text



Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croația că prognozele meteorologice locale indică, pentru perioada imediat următoare, căderi importante de precipitații sub formă de ninsoare. Din cauza stratului de zăpadă existent pe carosabil, se înregistrează întârzieri ale mijloacelor de transport, în zonele montane Lika și Gorski Kotar, în partea centrală și nord-vestică a Croației. Cele mai multe drumuri sunt umede și foarte alunecoase, în special în zona podurilor și viaductelor, din cauza temperaturilor scăzute, existând pericolul formării poleiului. Din cauza vântului foarte puternic, circulația rutieră este suspendată pe următoarele elemente de infrastructură:
  • autostrada A7 Draga-Šmrika, în ambele direcții;
  • pe secțiunea drumului adriatic DC8 Senj-Sveta Marija Magdalena
Circulația mijloacelor de transport pentru pasageri este permis numai pe:
autostrada A1 între intersecțiile Sveti Rok și Maslenica;
  • autostrada A6 Rijeka-Zagreb între intersecțiile Kikovica și Delnice;
  • drumul adriatic DC8 Novi Vinodolski-Senj;
  • drumul național DC25 Gospić-Karlobag
La podul Krk există o interdicție de circulație dinspre DC8 Bakar-Novi, a autobuzelor supraetajate, remorcilor, motocicletelor, precum și a camionetelor de transport marfă dinspre DC8 Bakar-Novi  Vinodolski. Vehiculele de marfă care circulă între Rijeka și Zagreb sunt excluse de pe autostrada A6 și redirecționate în spațiul de servicii Vukova Gorica, în direcția Rijeka, motiv pentru care locurile de parcare sunt supraaglomerate. Se recomandă folosirea spațiilor de servicii situate înainte de joncțiunea Karlovac.

Conducătorilor auto li se solicită să adapteze viteza de deplasare la condițiile rutiere determinate de stratul de zăpadă de pe carosabil și să mențină distanța de siguranță între vehicule, iar farurile trebuie menținute aprinse și pe timpul zilei.

Date fiind condițiile de conducere pe timp de iarnă, există o interdicție de circulație a vehiculelor de marfă cu remorcă, iar toate celelalte vehicule trebuie să utilizeze echipamentul de iarnă pe drumurile din zonele afectate de zăpadă.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor dedicate de Internet: Automobil Clubul Croat - http://www.hak.hr<http://www.hak.hr/>/en; Compania Naţională Croată de Căi Ferate - http://www.hznet.hr<http://www.hznet.hr/>; Autoritatea Portuară Croată - http://www.portauthority.hr<http://www.portauthority.hr/> şi Agenţia Croată de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr<http://www.ccaa.hr/>, precum și http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HR-CroaCia.html, iar, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul croat, se poate apela numărul european unic de urgenţă „112”.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Croația: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii României la Zagreb: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro<http://zagreb.mae.ro/>, www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii și sfaturi de călătorie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii