Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Croaţia. Este cod roşu de caniculă

ro

03 Aug, 2018 06:55 1584 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croația că prognozele meteorologice pentru perioada 2-6 august 2018 indică o creștere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a determinat emiterea unui cod roșu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik.

De asemenea, a fost emis și un cod portocaliu pentru regiunea Zagreb.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că există posibilitatea creșterii timpilor de așteptare la punctele de trecere frontieră, precum și la punctele de taxare pentru circulația pe autostradă. Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en, Serviciului Croat de Meteorologie și Hidrologie – http://meteo.hr/index_en.php, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Croația: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii României la Zagreb: +38598414341.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii și sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii