Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:59 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie în Arabia Saudită

ro

15 Mar, 2015 13:46 599 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să se informeze, în prealabil, la autorităţile competente din zona de reşedinţă asupra situaţiei de securitate existente, luând în considerare existenţa, în perioada următoare, a unor factori de risc la adresa cetăţenilor străini care își desfăşoară activitatea pe platformele petroliere din Regatul Arabiei Saudite, care pot duce la răpiri de persoane.
 
„Se recomandă evitarea deplasării în afara ariei de reşedinţă (compound-uri), părăsirea zonei doar în grupuri organizate şi, doar în cazuri de strictă necesitate, stabilirea în permanenţă a legăturii cu Ambasada României la Riad şi cu organele de poliţie, precum şi evitarea locurilor aglomerate din spatiile publice. În eventualitatea dislocării unor efective de pază şi securitate pe anumite căi de comunicaţii sau în anumite zone, se recomandă cooperarea cu acestea”, se arată într-un comunicat de presă al MAE, remis azi redacţiei.
 
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să îşi înregistreze prezenţa la Ambasada României la Riad şi să transmită inclusiv coordonatele personale de la locul de muncă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii