Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, taximetriști! Primăria Constanța vrea să introducă noi reguli în privința transportului de persoane

ro

23 May, 2014 20:25 2192 Marime text
Pe site-ul Primăriei Constanța a fost publicat un proiect de hotărâre referitor la modificarea şi completarea HCLM 464/2003 privind transportul de persoane/bunuri în regim de taxi.

Astfel, în ceea ce privește Regulamentul privind organizarea și executarea transporturilor de persoane/ bunuri în regim de taxi pe raza Municipiului Constanța, apare un nou articol, care va avea următorul conținut:

„Taxiul trebuie să aibă afişat în interior ecusonul taximetristului vizat de către Serviciul Transport Local şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa. Ecusonul va fi vizat în urma prezentării de către titularul autorizaţiei taxi, persoana fizică sau juridică a certificatului profesional pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier în regim de taxi valabil, precum şi contractul de muncă şi Registrul de Evidenţă a salariaţilor, în cazul persoanelor juridice, prin aplicarea ştampilei instituţiei şi a timbrului sec”.
 
Potrivit proiectului de hotărâre, taxa reprezentând vizarea ecusonului taximetristului se achită anticipat şi are valoarea de 10 lei pentru fiecare ecuson eliberat de Serviciul Transport Local şi Organizare Evenimente.

Lipsa vizei pe ecusonul taximetristului se sancţionează cu amendă de la 1.000 până la 2.000 de lei, aplicabilă transportatorului.

În cazul în care conducătorul auto a fost sancţionat cu trei amenzi în decurs de un an, lucrătorii Poliţiei Locale şi ai Serviciului Transport Local şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa vor reţine ecusonul pentru o perioadă de 6 luni, timp în care nu i se va mai elibera un alt ecuson.

Pe de altă parte, în cazul în care, lucrătorii Poliţiei Locale, în urma controlului efectuat, constată existenţa unui ecuson cu viza primăriei, dar care nu a fost emis de către Serviciul Transport Local, autorizaţia de transport a transportatorului care a emis conducătorului auto respectivul ecuson, va fi suspendată pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, în proiect se menționează că se împuternicesc lucrătorii Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor stabilite prin prezenta hotărâre.

Totodată, se completează și anexa 2 din cadrul HCLM 464/2003. Anexa privește adresele locurilor de staționare în cazul taxiurilor. Astfel, pe bulevarul Mamaia, la Complexul Expozitional, taximetriștii vor parca în aleveola special amenajată, iar pe bulevardul 1 Decembrie 1918, taxiurile vor staționa pe trotuar în fața la BCR. Mai multe despre locurile de staționare găsiți în proiectul de hotărâre al primăriei postat la secțiunea Documente a prezentului articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii