Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, șoferi! Vine iarna în România. Avertismentul poliţiştilor de la Rutieră

ro

29 Oct, 2016 14:35 4008 Marime text
Meteorologii au emis un cod galben de ninsori şi viscol valabil până luni seară, iar poliţiştii de la Brigada Rutieră îi avertizează pe şoferi să-şi ia toate măsurile de precauţie pentru aceste zile. Nu doar că îi vor scuti de probleme în trafic în zonele afectate de vremea rea, dar şi de amenzile care îi pasc dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române atenţionează în privinţa pericolelor pe care circulaţia în condiţii de vreme nefavorabilă le poate reprezenta pentru participanţii la trafic.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de atenţionare cu cod galben, referitor la vânt puternic şi la precipitaţii sub formă de ninsoare în zona montană (mai ales în Carpaţii Meridionali şi Orientali), valabil în intervalul 29 octombrie, ora 14.00 – 31 octombrie, ora 23.00, conducătorilor auto li se recomandă să nu pornească la drum în zonele montane, mai ales pe timpul nopţii, dacă nu este necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri care străbat trecători montane, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se va întrerupedin cauza zăpezii, conducătorii auto sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii