Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, şoferi! Pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa este ceaţă!

ro

07 Dec, 2015 20:53 1033 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunu eveniment rutier sau a condiţiilor meteo nefavorabile.
 
Se semnalează, însă, că pe numeroase artere importante din țară circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață densă.
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa (inclusiv autostrăzile A2 şi A3), Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna, Alba, Harghita şi Caraş-Severin, trei atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).
 
Pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, între kilometrii 12 şi 105, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care variază ca şi densitate. Din această cauză, vizibilitatea este între 200 şi 300 de metri.
 
În judeţul Cluj, pe autostrada A3 Turda – Gilău, din cauza ceţii, vizibilitatea este sub 200 de metri iar pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti vizibilitatea este sub 150 de metri, tot din aceeaşi cauză.
 
Pe DN1, la ieşirea din localitatea Turda, în zona dealul Feleacului, se semnalează ceaţă densă, care determină scăderea vizibilităţii local, sub 50 de metri, şi izolat, sub 20 de metri.
 
În judeţul Teleorman, pe DN6 (E70) Alexandria – Prunaru, se circulă în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 100 de metri, şi pe alocuri, sub 50 de metri, iar pe raza judeţului Giurgiu se circulă îngreunat din cauza ceţii dense pe DN5 şi pe DN6, vizibilitatea fiind tot sub 100 de metri.
 
Îngreunat din cauza ceţii se circulă şi în judeţul Vrancea, unde pe DN2(E85), pe segmentul Focşani – Adjud, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri.
 
În judeţul Constanţa, din pricina ceţii dense, portul Midia a fost închis începând cu ora 18:00, iar porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea au fost închise traficului maritim şi fluvial începând cu ora 19:20.
 
În aceste condiţii, pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, să evite depăşirile şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii