Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, șoferi! Pe A2 Bucureşti – Constanţa se circulă în condiții de ceață!

ro

30 Jan, 2016 08:11 1109 Marime text
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis patru atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile până la ora 9:00.
 
Pe autostrada A3 Turda - Gilău, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, sub 100 de metri şi izolat sub 50 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe autostăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Constanţa.
 
În judeţul Teleorman, mai afectat de ceaţă este DN6(E70), vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi izolat, sub 50 de metri. În judeţul Călăraşi ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri, pe DN31 Călăraşi- Olteniţa.
 
În județul Arad, pe DN7 Pecica – Nădlac, există porțiuni unde vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.
 
Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române sfătuieşte conducătorii auto care circulă pe drumurile din judeţele afectate de ceaţă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

În afară de regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:
 
-urmaţi indicaţiile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!
 
-măriţi distanţa în mers între autovehicule!
 
-nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! De asemenea, puteţi solicita sprijinul Poliţiei Autostrăzi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii