Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:22 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, șoferi! Duminică intră în vigoare noi reguli de circulație

ro

27 Sep, 2014 10:18 1842 Marime text
Începând de duminică, intră în vigoare noul Cod Rutier cu amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă noile reglementări.
Este vorba despre prevederile Ordonanței Guvernului numărul 21/2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgență a Guvernului numărul 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, numărul 635 din 29 august 2014, transmite Digi 24.

Șoferii care nu vor transporta copii în scaune speciale sau cu centură vor plăti amenzi cuprinse fiind între 360 de lei și 450 de lei și vor primi 3 puncte de penalizare. Până acum exista această regulă, însă nu se aplicau sancțiuni celor care nu o respectau.

O altă obligaţie legală privește purtarea centurii de siguranță.

O altă prevedere este posibilitatea recoltării de probe biologice la locul accidentului de către personalul de la SMURD sau Ambulanţă. ”Medicul, asistentul medical sau persoana cu pregătire medicală de specialitate din echipajul ambulanţei sau autospecialei aparţinând SMURD, care intervine la evenimentele în legătura cu traficul rutier, poate recolta probe biologice în măsura în care prin aceasta nu se afectează acordarea asistenţei medicale de urgenţă sau de prim ajutor, precum şi în situaţia în care persoana implicată într-un accident de circulaţie refuză transportul de urgenţă la o unitate sanitară sau starea sa de sănătate nu impune acest transport”.

Tot aceasta ordonanta prevede ca o persoană căreia i-a fost anulat permisul, dar s-a dovedit că este nevinovată își poate primi permisul înapoi fără a mai da examen. ”În situaţia în care anularea permisului de conducere nu a fost dispusă până la depunerea cererii de restituire de către titularul permisului de conducere, condamnat definitiv pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în conditiile art. 4 din Codul penal, şeful serviciului rutier competent dispune restituirea acestuia, în baza documentului care atestă o astfel de situaţie".

Studentii straini vor putea primi permisul de conducere în România numai dacă prezintă documente care să ateste că au studiat deja timp de şase luni în ţara noastră.

Ti-a placut articolul?

Comentarii