Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție șoferi. Discuții la Primăria Constanța. Taximetriștii vor raporta mașinile parcate ilegal. Stații noi și wc-uri pentru taximetriști

ro

09 May, 2016 09:30 6526 Marime text
La sfârștiul săptămânii trecute o delegaţie a Camerei Taximetriştilor din Judeţul Constanţa, în frunte cu Marin Neagu, a avut o întâlnire de lucru la Primăria municipiului Constanța, prilej cu care s-au discutat o serie de probleme ale acestei categorii socio-profesionale.
 
Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Camerei Taximetriștilor din Constanța, cu această ocazie s-a stabilit că în a două jumătate a lunii mai se va asfalta şi amenaja staţia Delfinariu, timp în care, vreme de două zile, taximetriștii vor elibera zona respectivă.
Vor fi nominalizate zece staţii unde vor fi amplasate wc-uri ecologice şi coşuri de gunoi, la staţia de la Perla-Mamaia se vor scoate bordurile pentru a se efectua deplasarea din interiorul rândului de aşteptare, astfel încât taximetriştii din faţă să facă vreo manevră suplimentară.
La stația de la Tomis Mall se va monta un gard pentru a nu se mai permite intrarea în faţă rândului a taximetriştilor indisciplinaţi, iar la spital se va încerca o amenajare în parcarea din faţă Spitalului Judeţean.
Se va crea un flux de îmbarcare-demarcare clienţi în curtea Spitalului Judeţean de Urgență și se vor reamenaja staţiile din Mamaia în funcţie de noile condiţii de trafic.
Se vor înfiinţa noi stații de taxi: la noul cartier de blocuri de pe strada Baba Novac,  pe strada Operei, în Portul Tomis, în centru lângă fosta Bancă Agricolă, iar la Pescaru (Lupoaica), taximetriștii pot aștepta clienți fără a deranja traficul rutier.
Special pentru taximetriști se va crea o linie telefonică directă, la care pot comunica în orice moment tot ce constată în trafic: gropi săpate şi neastupate, gunoaie aruncate în locuri nepermise, autoturisme parcate în staţiile taxi, canalizări înfundate sau ţevi canalizare sparte, semafoare blocate, taximetre pirat, autovehicule parcate sau abandonate în locuri în care se blochează circulaţia.
Cu acest prilej se va organiza o întâlnire Poliţia Naţională, Poliţia Rutieră, Poliţia Locală, Camera Taximetriştilor şi reprezentat sau chiar primar, pentru a se stabili soluţii pentru eliminarea taximetriştilor piraţi, precum şi a altor aspecte negative din taximetrie. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marian 11 Sep, 2016 11:58 in luna mai se va asfalta statia de taxi delfinariu. Dar in ce an?
  • Dan 25 May, 2016 14:43 Poate o sa fii si u taximetrist vreo data sa vezi cum e.....iar daca u te urci in taxi si vrei sa te lase la scara ca asa vrei u cum e domnu nae?
  • Nae 10 May, 2016 04:01 Dar pe taximetriști cine îi reclama pentru nereguli? Cine îi va amendă pentru că încurcă traficul?
  • Aoleu!!! 09 May, 2016 10:43 Cum taximetristii? Pai se raporteaza intre ei? Sa fim seriosi, astia sunt plaga!!!