Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie mare pe plajă! Pragul de disconfort termic, depăşit în sudul litoralului

ro

26 Jul, 2014 16:45 1233 Marime text
Meteorologii avertizează că sâmbătă, în Bucureşti şi în Dobrogea, a fost depăşit pragul critic de disconfort termic, temperatura resimţită ridicându-se la 37-38 de grade Celsius.
 
Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, a declarat la România TV că vremea este deosebit de caldă, iar pragul de umezeală este foarte ridicat în unele zone, depăşind valoarea critică de 80 de unităţi.
 
"Gradul de umezeală în aer este mai mare în regiunile extracarpatice, motiv pentru care în zona Dobrogei deja s-a atins gradul critic de 80 al indicelui de confort termic, şi pe zone restrânse a fost depăşit uşor", a declarat Gabriela Băncilă. Meteorologul a precizat că, la umbră, temperaturile ajung în cursul după-amiezii la 30-32 de grade.
 
"La gradul de umezeală din aer, putem vorbi despre valori termice resimţite spre 37-38 grade, este şi cazul Capitalei. În zona litoralului, unde temperaturile sunt undeva la 27 de grade, dat fiind că umezeala este mai ridicată, temperatura resimţită de către cei care se află pe plajă este undeva spre 36-37 de grade", a precizat Gabriela Băncilă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii