Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie! Intră în vigoare avertizarea meteo de vreme rea Protestatarii PSD pleacă la Bucureşti. Membrii de partid la 09.00, Mazăre cu tinerii la 10.00

ro

19 Jan, 2012 06:59 1176 Marime text

Peste câteva ore, o mie de participanţi la mitingul de la Bucureşti, organizat de USL, se vor urca în autocare şi vor porni la drum. Potrivit declaraţiei primarului Radu Mazăre, făcută la antena3, el va pleca în fruntea tinerilor la ora 10.00, iar ceilalţi cu o oră mai devreme.

Numai că la Bucureşti nu se ştie ce îi aşteaptă pe protestatari, pentru că ieri, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo în care principalele fenomene vizate sunt intensificările de vânt, ninsori viscolite şi polei.

Avertizarea este valabilă începând de azi de la ora 13.00, până mâine la aceeaşi oră.

Potrivit ANM, în noaptea de joi spre vineri, deci când participanţii la miting ar trebui să se întoarcă la Constanţa, şi în prima parte a zilei de vineri, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţe şi ploi, favorizând producerea de polei.

În acelaşi interval, va ninge viscolit în toate zonele montane, unde vântul, la rafală, va depăşi 80 km/h şi vor fi intensificări locale ale vântului, cu viteze de peste 50...55 km/h, care se vor înregistra şi în sudul ţării.

Situaţia nefiind una deloc simplă, iată ce declara pentru libertatea.ro, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei: "Am cerut primarilor de sector şi Primarului General să fie pregătiţi şi să intervină rapid pentru a evita situaţiile de la ultima furtună, când oraşul a fost afectat de vântul puternic care a rupt 120 de copaci, producând avarierea a peste 80 de autoturisme în Capitală. Practic, primarii trebuie să se asigure că există, la nivelul Primăriilor, servicii de permanenţă care, alături de ISU şi Poliţie, să acţioneze imediat ce bucureştenii solicită sprijin".     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii