Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție Dunărea atinge mâine nivelul maxim estimat pe sectorul aferent județului Constanța

ro

26 May, 2014 18:54 1537 Marime text
Potrivit prognozei hidrologice pentru Dunăre, pe sectorul aferent județului Constanța, mâine se va atinge nivelul maxim estimat, urmând ca începând de miercuri să fie în continuă scădere.

La nivelul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Hârșova, ca măsură preventivă, s-a luat decizia supraînălțării digului local de apărare pe o lungime de 150 de metri și o înălțime de jumătate de metru, neexistând alte schimbări față de ultima raportare, anunță reprezentanții Prefecturii Constanța.

În continuare, reprezentanții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență împreună cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral monitorizează în permanență evoluția nivelului Fluviului Dunărea aferent județului Constanta (de la Ostrov - la Gârliciu). De asemenea, se supraveghează în permanență lucrările hidrotehnice cu rol de apărare pe raza județului Constanța de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa.

Amintim că tot astăzi, potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa au fost inundate 631 hectare teren agricol, 44 hectare pădure, 98 hectare păşune şi 23 grădini.

Cea mai afectată localitate este Hârşova, acolo unde 600 hectare teren agricol, 50 hectare păşune şi fâneţe, 40 hectare pădure (puieţi) au fost inundate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii