Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție de unde vă faceți piața. Sute de kg de alimente stricate au fost confiscate din magazinele și hipermarketurile din Constanța

ro

22 Jan, 2018 15:24 2017 Marime text
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Conform DSVSA, acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 15.01.2018 – 19.01.2018, s-au materializat prin verificări la 60 de obiective:
2 unități de tăiere, 1 unitate procesare lapte, 2 centre ambalare ouă, 1 carmangerie, 2 pescării, 6 depozite alimentare, 7 magazine alimentare, 15 super/hipermarket – uri, 10 laboratoare cofetărie/patiserie, 3 circumscripții sanitare veterinare de asistență, 1 cabinet veterinar, 2 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 3 unități de comercializare produse congelate, 4 unități de reambalare, 1 depozit de semințe.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată  1 sancţiune contravenţională, în valoare de 3.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 1675 de kg, lapte şi produse lactate – 640 de kg,  peşte şi produse din peşte – 408 de kg, ouă – 106 de kg.

Valoarea acestora este în cuantum de 36.821 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii