Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție dacă plecați la drum! Norvegia a întărit controlul la frontieră pentru cei veniți din Europa

ro

26 Nov, 2015 22:38 1171 Marime text
 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Norvegiei că, începând de astăzi, Norvegia va întări controlul la frontieră pentru a preveni intrarea persoanelor fără documente legale de călătorie pe teritoriul național.
 
Astfel, a fost instituită, cu caracter temporar, o primă măsură care se aplică numai persoanelor care vin în Norvegia, dinspre Europa continentală, pe rute de transport maritim.
 
Aceste persoane pot intra în Norvegia numai dacă au un pașaport și, după caz, viză de intrare valabile. Pașaportul este singurul document de călătorie acceptat de poliția norvegiană de frontieră pentru a permite intrarea în Norvegia pentru toate persoanele care călătoresc pe cale maritimă.
 
Companiile de transport maritim vor verifica existența și valabilitatea pașaportului la momentul îmbarcării și au instrucțiuni să refuze îmbarcarea oricărei persoane care nu se legitimează cu un pașaport valabil (viză de intrare în Norvegia valabilă, după caz).
 
Guvernul norvegian evaluează permanent situația creată de presiunea imigranților / refugiaților, pentru a determina dacă va fi necesară extinderea acestei măsuri și pentru intrarea în Norvegia pe rutele aeriene și terestre.
 
 
Sursa foto: Facebook - Ministerul Afacerilor Externe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii