Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie constănţeni Plecaţi din timp de acasă

ro

17 Sep, 2013 08:07 2936 Marime text
În cazul în care circulaţi cu autobuzele RATC plecaţi din vreme de acasă. Nici astăzi mijloacele de tranport ale primăriei nu au ieşit pe trasee. 
Reamintim că ieri, peste o sută de şoferi ai Regiei de Transport în Comun Constanţa au declanşat un protest spontan nemulţumiţi de salariile pe care le primesc.

Tot ieri consilierii locali, au luat decizia ca operatorii privaţi vor pune la dispoziţie mijloace de transport în comun pe toate traseele RATC, iar pe patru, cinci linii mai aglomerate ale regiei, vor suplimenta numărul de maşini.
„Până când se va pronunţa Tribunalul asupra acestei greve total ilegale, operatorii de maxi-taxi, i-am adunat, am vorbit cu ei, vor suplimenta numărul de maşini pe traseele pe care funcţionează acum, în plus, pe cinci trasee, cele mai aglomerate ale RATC-ului, le-am eliberat acum avize de traseu, vor intra suplimentar firmele private ca să preia călătorii.

În urma şedinţei de Consiliul Local, pe 102 - 14 maşini, pe linia 5 - 10 maşini, pe 42 - 7, pe 43 - 7, pe 40 - 6.

Dacă aceste maşini nu se vor dovedi a fi suficiente, este exact numărul de maşini pe care îl avea și RATC-ul pe aceste linii, atunci suplimentăm, că mai avem de unde”, a precizat primarul. El a adăugat că pierderile rezultate în urma neîncasărilor de bani pentru bilete, dar şi din zilele de abonament, plătite, dar rămase nefolosite din cauza grevei, vor fi imputate greviştilor RATC.
Cât despre firmele care vor efectua curse de transport pe perioada grevei RATC, acestea sunt, conform declaraţiilor lui Radu Mazăre, Dorada, Timona şi GMS. „Operatorii de transport selectaţi pentru a acoperi traseele RATC vor percepe un tarif maximum de 1,5 lei/călătorie”, se menţionează în hotărârea adoptată ieri de CLM Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sorina 17 Sep, 2013 11:22 Cum ramane cu linia 44? Voi nu va puneti nicio intrebare cand scrieti materialele pentru online?
  • Mariana 17 Sep, 2013 09:57 Pe linia 101 sau 101 C nu circula nici o masina?!
  • gheorghe 85 17 Sep, 2013 08:41 Asa Mazare nu ajungea evaziunea fiscala pe fata facuta de operatorii privati. Problemele la RATC sunt vechi si nu s-a vrut rezolvarea lor. Cred ca mai bine sa nu te stresezi