Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ateliere de quilling la Biblioteca Judeţeană I. N. Roman

ro

02 Jul, 2015 11:58 1718 Marime text
Biblioteca Judeţeană I. N. Roman din Constanţa a găzduit, ieri ,,Atelierele de Quilling", acţiune dedicată tinerilor creatori de handmade. Coordonatoarea evenimentului, Paula Mutu, a reușit să îmbine frumosul cu plăcutul, oferindu-le copiilor talentați șansa de a participa la cursuri de quilling, nu însă înainte ca aceştia să beneficieze de ateliere introductive. Astfel, în decursul a două săptămâni, programul a fost organizat în două serii, în care copiilor le-au fost prezentate explicit toate amănuntele legate de quilling și de istoria sa, dar şi de materialele necesare și tehnica de rulare.
 
Cursurile introductive au avut un rol important, deoarece astfel tinerii au reușit cu uşurinţă să creeze cele mai uimitoare forme, încă din primele minute de lucru. Promovarea acţiunii ,,Atelierul de Quilling" a fost realizată prin intermediul reţelelor de socializare.
Paula Mutu, coordonatoarea activității a declarat: „Unii dintre copiii care au venit mai făcuseră quilling în cadrul acţiunilor derulate în «Şcoala altfel», dar urmăriseră şi tutoriale de pe Youtube. Aveam o fetiță care făcea de trei ani quilling, având la nouă ani destule felicitări și mărțișoare".
Pasiunea pentru această artă a apărut în viața Paulei Mutu în urmă cu șase ani, începând prin promovarea site-ului în care își prezenta propriile creații. ,„Încercăm să îi îndemnăm pe tineri să lucreze, să-și pună imaginația la încercare și, de asemenea, mi-ar plăcea să am o continuitate a atelierelor'“, a mărturisit coordonatoarea activității, Paula Mutu.

Narcis MEMET, studentă a Facultăţii de Litere, Specializarea Jurnalism a Universităţii „Ovidius" Constanţa
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii