Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacurile hackerilor romani continua la Kaspersky

ro

11 Feb, 2009 14:26 1005 Marime text

Un hacker român, căruia i se spune „unu", a spart site-ul producătorului de programe antivirus Kaspersky dar şi pagina unui partener BitDefender din Portugalia. Potrivit Hotnews.ro, hackerul a avertizat cu o oră înainte, printr-un mail, că va sparge site-ului.

Potrivit presei internaţionale, „acţiunea" s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute.  Site-uri precum PC World si C NET notează în presa de specialitate că este incredibil ca hackerul a spart chiar site-urile unor producători de antiviruşi, iar Kaspersky a angajat un expert care să investigheze problema. După cum explică Roel Schouwenberg, şef al departamentului cercetare la Kaspersky, acţiunea hackerului ar putea afecta imaginea companiei dar se presupune că datele personale ale clienţilor nu ar fi fost afectate.

Norocul hackerului a fost o eroare de programare, apărută pe 29 ianuarie, la momentul în care site-ul afectat a fost modificat. Schouwenberg spune ca un angajat roman al Kaspersky a dat alarma după ce a văzut o informaţie publicată pe site-ul romanesc Hackers Blog, Angajatul a alertat Kaspersky USA şi într-o jumătate de oră secţiunea cu probleme a fost înlocuită de cea sigură, dinaintea modificării de la sfârşitul lui ianuarie.

Acelasi hacker, susţine ca a intrat şi în site-ul BitDefender Portugalia. BitDefender a precizat însă ca pagina nu îi aparţine, ci un site al unui partener portughez a fost compromis şi că lucrează cu acel partener pentru ca lucrul să nu se mai repete.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii