Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacuri la Jakarta Președintele Indoneziei cere prinderea vinovaților

ro

14 Jan, 2016 09:07 1184 Marime text
 
Președintele Indoneziei, Joko „Jokowi” Widodo, aflat într-o vizită de lucru în Cirebon, oraș în Java de Vest, a condamnat astăzi atacul cu explozivi urmat de tiruri de arme în centrul capitalei Jakarta, în care și-au pierdut viața cel puțin șase persoane, și a cerut prinderea vinovaților, transmite EFE, potrivit Agerpres.

„Condamnăm atacurile. Urmăriți-i și prindeți-i pe acești indivizi și rețeaua lor', a spus Widodo, care a calificat exploziile drept 'acte teroriste' și care urmează să-și întrerupă vizita și să revină la Jakarta. 'Națiunea noastră și poporul nostru nu trebuie să se teamă, nu vom fi învinși de aceste acte de terorism”, a declarat Widodo la postul de televiziune Metro TV, adăugând că autoritățile „condamnă acest act care a perturbat securitatea și a semănat teroarea în rândul populației”, relatează Agerpres.

Potrivit Reuters, șeful agenției naționale de informații a declarat că nu există indicii potrivit cărora jihadiști din Statul Islamic s-ar afla în spatele atacului. „Este evident vorba despre terorism, dar deocamdată nu există indicii că ar avea legătură cu Statul Islamic”, a spus înaltul oficial indonezian, potrivit Agerpres.

Poliția din Jakarta a anunțat că la atac au participat între 10 și 14 bărbați înarmați, unii dintre ei continuând să se afle în interiorul unui centru comercial situat în apropierea locului în care au avut loc atacurile. Prima deflagrație a avut loc la prânz, la un post de poliție, a relatat DetikTv. După explozie, au urmat tiruri de arme intense și noi explozii. Potrivit ziarului Kompas, gloanțele au lovit mai multe persoane, motiv pentru care numărul victimelor ar putea crește. Poliția a încercuit străzile adiacente centrului comercial Sarinah, un alt loc în care s-au produs atacuri, în cartierul Jalan Thamrin, aflat în apropierea palatului prezidențial și al birourilor ONU.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii