Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac la sediul Charlie Hebdo Poliţia franceză a identificat trei suspecţi

ro

07 Jan, 2015 22:49 1406 Marime text
Trei suspecţi în atentatul terorist împotriva redacţiei Charlie Hebdo au fost identificaţi de poliţiştii francezi.

Le Point scrie că doi dintre suspecţi sunt doi bărbaţi de origine franco-algeriană, unul de 32 de ani, iar celălalt de 34 de ani. Cei doi sunt din Pantin, o suburbie din nord-estul Parisului. Publicaţia franceză mai precizează că cei doi bărbaţi reveniseră în vară din Siria, informează România TV.

Unul dintre suspecţi a fost judecat în 2008, după ce filiera irakiană a unei reţele teroriste a fost dezmembrată, mai precizează săptămânalul.
Al treilea suspect căutat de poliţie este un tânăr de 19 ani, elev în ultimul an la Liceul Charleville-Mézieres, din cadrul Academiei din Reims.

Şi publicaţia "Le Monde" confirmă informaţia că cei trei suspecţi au fost identificaţi.

Amintim că trei indivizi au intrat miercuri în sediul săptămânalului de caricatură Charlie Hebdo unde au ucis 12 persoane, între care şi directorul publicaţiei aflat pe lista celor căutaţi de Al-Qaida. Alte persoane aflat în clădire au fost rănite, între care patru sunt în stare gravă. Atacatorii au reuşit apoi să fugă, nu înainte de a striga "Profetul a fost răzbunat". Ca urmare a atentatului de miercuri din Paris, gradul de alerta a fost ridicat la cel mai înalt nivel pe teritoriul Franţei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii