Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Aşteptam să mor” Are arsuri pe mâini, spate şi cap, dar a supravieţuit incendiului din Colectiv!

ro

29 Mar, 2016 18:41 2733 Marime text
Adina Apostol, unul dintre cei 39 de răniți transferați în străinătate în urma incendiului din clubul Colectiv, are arsuri pe mâini, spate şi cap. Tânăra mărturisește că tratamentul primit la Spitalul Militar „Regina Astrid" din Bruxelles i-a salvat viața.
 
Într-un interviu pentru PressOne, ea spune că apreciază eforturile medicilor români, însă nu poate uita că a ajuns în Belgia infectată cu bacterii instraspitalicești care i-au prelungit suferința.
 
Adina a stat mai bine de o lună în comă. Ea se află tot în Belgia, unde urmează un chinuitor tratament de recuperare, care costă 50.000 de euro pe lună.

„Aici fac minimum două ore de kinetoterapie pe zi, iar prietenii mei din ţară fac doar câte 15 minute, de două ori pe săptămână. Dacă aș veni acasă, în scurt timp nu aş mai putea să-mi folosesc mâinile", povesteşte tânăra care acum este nevoită să poarte o mască pe faţă pentru a se proteja de infecţii.

 
Tânără a făcut mărturisiri şi despre momentele dramatice pe care le-a trăit în club:
 

„În câteva secunde, mai mult de jumătate din club era cuprins de niște flăcări imense. Când am ajuns în container - trecuseră doar câteva secunde de la aprinderea buretelui - și ne-am blocat acolo, mi-am dat seama ca nu mai am nicio șansă să ies. Eram conștientă că va veni peste noi focul din interior. Nu așteptam decât blackout-ul… să mor…
 
Apoi, când am simțit focul acela pe mâini, pe spate, pe cap... mi-am pierdut cunoștința și m-am trezit în momentul în care băieții de afară încercau să spargă lacătul de la ușa de metal a containerului, făcând foarte mult zgomot”, a spus ea.

 
De asemenea, Adina Apostol spune că va primi bani din partea guvernului doar până în luna august, atunci când se implinesc şase luni de la externare, chiar dacă recuperarea ei va dura cel puţin un an şi jumătate după aceea.

Foto: pressone.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii