Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi plenul Camerei Deputaţilor votează cererile DNA pentru arestarea Elenei Udrea

ro

28 Oct, 2015 08:49 1023 Marime text
 
Elena Udrea află astăzi dacă poate fi arestată preventiv pentru a treia oară.
 
Plenul Camerei Deputaților va dezbate şi va votează cererea procurorilor DNA privind începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru, dar şi cele de reținere și arestare preventivă, în noul dosar. Săptămâna trecută, deputații juriști au dat aviz pozitiv doar solicitării DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, potrivit româniatv.net.
 
Astfel, deputaţii vor vota cele trei noi cereri formulate pe numele Elenei Udrea: de urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă.
 
Votul asupra rapoartelor Comisiei juridice în acest caz va fi secret cu bile.
 
Elena Udrea a declarant că va spune adevărul despre ce se întâmplă în present în România.
 
„Voi spune de la tribuna Parlamentului adevărul despre ce se întâmplă azi în România. Nu le-am cerut niciodată să voteze într-un fel sau altul. O să le spun lucrurile care țin de evidența unui abuz. Nu se poate să ceri de trei ori arestarea preventivă. Eu sunt sub control judiciar, sunt sub o măsură preventivă. Care este nevoia de a fi arestată din nou preventiv? Și o să le spun lucruri care țin de contextul în care se află România astăzi. În rest nu o să le solicit nimic”, a spus Elena Udrea, potrivit aceleiași surse.
 
 
Fostul ministru este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat. De asemenea mai  este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari, conform romaniatv.net.
 
 

Sursa foto: b365.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii