Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua mondială a misiunilor

ro

18 Oct, 2015 11:37 1088 Marime text
Astăzi este sărbătorită Ziua mondială a misiunilor în peste 120 de țări, reprezentând un prilej important pentru a descoperi actualitatea misiunii creștine în lume. De altfel, întreaga lună octombrie este dedicată misiunilor, punctul culminant al manifestărilor fiind marcarea Zilei mondială a misiunilor în penultima duminică a lunii, scrie Agerpres.
De  Ziua mondială a misiunilor din acest an, marcată pe parcursul desfășurării (4-25 octombrie) a celei de a XIV-a Adunări generale ordinare a Sinodului episcopilor, cu tema "Vocația și misiunea familiei în Biserică și lumea contemporană", papa Francisc îi va canoniza pe Ludovic Martin și Maria Azelia Guérin, părinții sfintei Tereza.
Sfânta Tereza a fost proclamată în 1927, împreună cu sfântul Francisc Severio, patroană spirituală a misiunilor. Relicvele sale împreună cu cele ale fericiților săi părinți vor fi expuse pentru a putea fi venerate de creștini pe parcursul Sinodului, în Bazilica Sfânta Maria cea Mare din Roma.
În mesajul său, pentru Ziua mondială a misiunilor, ajunsă în acest an la cea de a 89-a ediție, papa Francisc menționează că misiunea creștină nu înseamnă prozelitism, ci pasiune pentru Hristos, pentru oameni și pentru Evanghelie. Nici prozelitism, nici simplă strategie: misiunea face parte din "gramatica credinței". Pontiful s-a adresat în mod special formatorilor din institutele misionare de viață consacrată cărora le cere claritate și onestitate "în a indica perspectivele misiunii" și credibilitate în a discerne vocațiile misionare autentice, potrivit ro.radiovaticana.va.
La 14 aprilie 1926, papa Pius al XI-lea aproba cererea formulată de Consiliul superior general al Operei pontificale pentru propagarea credinței care, reunit în adunare plenară, ceruse să "stabilească o zi de rugăciuni și de propagandă pentru misiuni care să fie celebrată în aceeași zi în toate diecezele, parohiile și institutele catolice ale lumii catolice". Luna octombrie a fost aleasă ca lună misionară în amintirea descoperirii continentului american.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii