Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Eroilor. Programul complet al manifestărilor în Constanţa şi Tulcea

ro

17 May, 2018 08:06 1901 Marime text
Ministerul Apărării Naţionale organizează, în toate marile garnizoane din țară, ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, zi extrem de importantă pentru poporul român, în care este cinstită memoria tuturor celor care s-au jertfit pentru țară.

La Constanţa, ceremonia militară şi religioasă va fi organizată joi, 17 mai, ora 12.00, la Monumentul Eroilor din Al II-lea Război Mondial din Cimitirul Central, iar în județul Tulcea marinarii militari vor participa la ceremonialul militar şi religios care va avea loc la Cimitirul Eroilor joi, 17 mai, ora 12.00, și la ceremonialul militar şi religios, la Monumentul Eroilor din parcul oraşului Babadag, începând cu ora 10.00.

De asemenea, depuneri de coroane și jerbe de flori se vor desfășura, cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice ale României, la cimitirele și monumentele/operele comemorative dedicate ostașilor români din Armenia, Austria, Belgia,  Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Federația Rusă, Republica Moldova, Polonia, Slovacia și Ungaria.

Ministerul Apărării Naţionale îi invită pe cetăţeni să asiste la toate activităţile de comemorare a eroilor Primului Război Mondial.
 
Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va participa joi, 17 mai, în garnizoana Buzău.

Peste 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în urma acestei conflagraţii mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupaţie.

În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii