Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi se desfăşoară primul termen de judecată în dosarul lui Liviu Dragnea

ro

31 Jan, 2017 08:37 2115 Marime text


Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție este programat primul termen pe fond în dosarul în care Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat,  este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Dosarul a fost trimis în instanță de Direcţia Naţională Anticorupţie pe data de 15 iulie 2016. Pe duratra a şase luni de zile, procesul s-a desfășurat în cameră preliminară,iar Liviu Dragnea și fosta sa soție, Bombonica Prodana, au ridicat mai multe cereri și excepții, fiind respinse de judecători. 

Ulterior, pe data de 9 decembrie 2016, instanța a dispus începerea judecării pe fond a dosarului, stabilindu-se că probele și actele de urmărire penală efectuate de procurorii anticorupţie au fost administrate conform legii.

Bombonica Prodana a fost trimisă şi ea în judecată, deoarece, la data comiterii faptei, era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Ei i se aduc acuzaţii cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

Se apropie termenul de judecată pentru Liviu Dragnea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii