Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Verde Urban acuză Primăria de subiectivism. Proprietarii de terenuri neîngrijite de pe bulevardul Lăpuşneanu nu sunt amendaţi!

ro

29 Jul, 2018 09:15 1555 Marime text
 
 
În baza HCL 184/2013 Primăria Constanţa amendează cetăţenii care nu asigura curăţenia imobilelor pe care le deţin – case, curţi, drumuri de acces, trotuare şi spaţii verzi aferente acestora. Initiaţiva nu este rea şi poate duce în timp la educarea noastră a tuturor, în condiţiile în care aplicarea amenzilor ar fi una motivată, dovedită, în funcţie de caz, iar agenţii constatatori nu ar face abuz de subiectivism.
„Au fost, astfel, amendaţi cetăţeni care poate nu şi-au îngrijit cum trebuie curţile, în schimb ne întrebăm ce se întâmplă de ani de zile cu zonele expuse publicului larg, inclusiv turiştilor, aflate pe fâşia de spaţiu verde de pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în proximitatea parcului Tăbăcărie.
Acolo, după cum bine ştim, o mână de şmecheri, cu complicitatea decidenţilor locali de la vremea respectiva, au pus mâna pe terenuri care erau spaţii verzi şi pe care, între timp, s-au construit sau urmează să se construiască blocuri de locuinţe.
Au mai rămas câteva parcele de teren proprietate privata, încă neconstruite. Cum le puteţi identifica cu uşurinţă? Acolo unde vedeţi bălării crescute în voie şi gunoaie, puteţi fi siguri că terenul respectiv este al cuiva care va pune de un bloc. Pâna atunci, din lipsa de bun simt, chiar dacă ulterior va câştiga enorm din exploatarea parcelei respective, “investitorul” nu catadicseşte să îl menţină curat, oferind locuitorilor din zona şi turiştilor o imagine dezolantă. Iar oamenii primăriei nici atât, pentru ca nu intră în competenţa lor. Despre amenzi, nici nu se pune problema ca edilii să-i deranjeze pe domnii proprietari de terenuri neîngrijite de la bulevardul Lăpuşneanu. Ne întrebam totodată cum poate Primăria sa dea amenzi pentru lipsa de îngrijire a terenurilor şi caselor, în condiţiile în care faleza de la Zorile arată în halul în care arata. Sau, poate, nici zona respectivă nu o mai fi în competenţa lor?”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Verde Urban.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii