Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:04 19 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Studenților Mediciniști instruiește viitorii medici

ro

30 Oct, 2015 20:49 1222 Marime text
Asociația Studenților Mediciniști va organiza cursul de prim-ajutor "Basic Life Support" în cadrul Ovidius Clinical Hospital, unde vor fi instruiți viitorii medici cu privire la acordarea de prim-ajutor pacienților aflați în situație de criză medicală.
Dr. Alina Moldovan, medic specialist anestezie și Terapie Intensivă în cadrul Ovidius Clinical Hospital, va oferi în prima zi pregătirea teoretică a studenților în cadrul unui curs amplu despre asistență și manevre de prim-ajutor, precum și cunoștințe aprofundate despre ce se întâmplă cu corpul uman aflat sub presiunea privării de oxigen.
A doua zi de curs va consta în partea practică, în care studenții vor fi ghidați de colegi cu experiență pentru a realiza manevrele corecte de resuscitare a pacientului aflat în dificultate.
Acest curs de prim-ajutor face parte dintr-o serie de instruiri venite în sprijinul studenților mediciniști, pentru a le oferi o pregătire completă în viitoarea lor carieră. Reprezentanții Ovidius Clinical Hospital spun că intenționează să sprijine acțiunile de instruire ale viitorilor medici, oferindu-le sprijinul medicilor specialiști, ce vin cu informații de ultimă oră în pregătirea acestora.
Studenții vor participa la lansarea serviciului de primire urgențe pentru pacienții a căror probleme medicale nu mai suportă amânare, și vor fi instruiți cu privire la importanța acordării de prim-ajutor și la felul în care îi ajută pe medici și pe pacienți efortul acestora.


sursa foto: chirurgievasculara.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii