Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Pangalia a obţinut personalitate juridică. Ce este Pangalia. De unde numele

ro

27 Nov, 2015 06:37 2219 Marime text
Ieri, Judecătoria Mangalia, Secţia Civil, s-a pronunţat în dosarul cu număr 3833/254/2015, înregistrat pe 19 noiembrie anul acesta prin care Asociaţia Pangalia solicita acordare personalitate juridică.

În baza consultării documentelor prezentate completul C4 a admis cererea depusă, prin Viorica Elena Munteanu, şi a dispus înscrierea Asociaţiei Pangalia în Registrul asociaţiilor deschis la Judecătoria Mangalia.
Instanţa mai precizează că „Prezenta încheiere precum şi copii de pe actul constitutiv şi statutul asociaţiei se comunică Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare”.
Trebuie să mai spunem că pe Pangalia este unul din numeroasele nume purtate de actualul municipiu Mangalia şi că în numeroase portulane (hărţi de navigaţie costieră) ale Evului Mediu, între secolele XII şi XVI, apare denumirea de Pangala, uneori cu formele sale corupte Pangalla, Pangalea, Pagalai şi în fine, Pangalia. Numele de Pangalia apare pentru prima oară în Carta Pisana, cea mai veche carte nautică (hartă complexă, nu simplă hartă) păstrată în lume, realizată la sfârşitul secolului XIII.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii