Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor din Constanța a demarat demersurile pentru acordarea burselor școlare

ro

05 Mar, 2015 09:00 952 Marime text
Asociația Elevilor din Constanța (AEC)  a demarat demersurile pentru acordarea burselor școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar din județul Constanța, după cum se arată într-un comunicat de presă remis azi redacţiei.

”Legea educației naționale consacrează la art. 82 dreptul elevilor de a primi burse de performanță, merit, studiu sau sociale, prin grija autorităților locale, din sumele defalcate de la bugetul de stat. Asociația Elevilor din Constanța a transmis Primăriei Municipiului Constanța o cerere prin care solicită, în temeiul legii nr. 544/2001, punerea la dispoziție a informațiilor referitoare la acordarea burselor la nivelul municipiului Constanța”, se mai arată în comunicat.
 
“Este foarte important ca elevii să beneficieze de aceste burse. Conform ordinului 5576, orice elev care în anul școlar precedent a avut media generală mai mare decât 8,50 și media 10 la purtare trebuie să beneficieze de bursă de merit. Din datele pe care le avem, la nivelul municipiului Constanța nu se respectă legea. În prezent, așteptăm răspunsul la cererea pe care am formulat-o, iar ulterior vom continua demersurile necesare.” a declarat vicepreședintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda, conform comunicatului de presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii