Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asocația M10 Constanța, revoltată pe modul cum Radu Mazăre găsește găsește bani în an preelectoral

ro

04 Feb, 2015 11:27 986 Marime text
Asocația M10 Constanța consideră revoltător modul cum primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, găsește fonduri în bugetul local pentru a finanța un proiect propus de fiul său, însă în fața problemelor majore ale municipiului Constanța nu are decât un singur răspuns: „n-am bani, am fost/sunt persecutat politic”.

„Este inadmisibil cum într-un oraș unde nu mai există cultură, pentru că a fost distrusă de administrația Mazăre-Constantinescu, unde locuitorii plătesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din țară, unde oamenii de afaceri sunt sufocați de taxe aberante, unde nimic nu se investește în producție, unde Cazinoul stă să cadă, se găsește peste noapte fabuloasa sumă de 1.000.000 de euro pentru un așa-zis proiect de voluntariat, propus de fiul primarului, ale cărui principale repere, după declarațiile lui Radu Mazăre, vor fi «competiții sportive, concurs de caiace, grafitti, fotografie cu telefonul mobil»(???). Cu alte cuvinte, un milion de euro aruncați pe fereastră doar pentru că propunerea vine din partea băiatului edilului municipiului Constanța. Dacă Radu Mazăre dorește să investească rațional această sumă, atunci ea poate fi alocată pentru a stimula cercetarea (clubul NASA), performanța în educație (cercuri și centre de excelență, dotarea corespunzătoare a bazelor de învățământ), în concursuri de cultură între școli și licee și nu concursuri de grafitti sau fotografie cu telefonul mobil“, se arată întru-un comunicat al Asociaţiei M10 Constanţa remis ZIUA de Constanţa.

„Nu este deloc întâmplător că Radu Mazăre găsește bani în an preelectoral în timp ce, în restul mandatului, se plânge că n-are de niciunele“, se mai arată în comunicatul citat.

Asociația M10 Constanța lansează un apel către consilierii PNL și PPDD din Consiliul Municipal Constanța de a nu vota orice proiect de hotărâre de Consiliu Local pe această temă, așa cum a fost enunțată de primar, precum și către Consiliul Județean al Elevilor din Constanța de a nu deveni „un bidon de topire a banilor publici, de a nu gira risipa bugetului local și de a nu se transforma într-o anexă a primarului municipiului Constanța“.

Reamintim că Radu Mazăre s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa şi cu studenţii, pentru a le face cunoscut un proiect pe care intenţionează să-l implementeze printr-o hotărâre a Consiliului Local. Conform declaraţiilor primarului, proiectul este dedicat elevilor şi studenţilor din municipiul Constanţa şi are, pentru moment, o denumire generică: „Şi eu pot“. Edilul-şef a declarat însă că denumirea proiectului poate fi oricând modificată, dacă există idei mai bune. Citeşte mai multe despre proiecte pe ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii