Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ASF retrage avizul de administrator pentru Dragoş Bîlteanu

ro

11 Dec, 2014 12:13 1876 Marime text
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras avizul de administrator al SIF Banat-Crişana (SIF1) acordat lui Dragoş Bîllteanu, a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post în CA, în contextul anchetei DIICOT.

„Avizul ASF prin care se avizează componenţa Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana îşi încetează aplicabilitatea în ceea ce priveşte deţinerea de către Bîlteanu Dragoş - George a calităţii de administrator în cadrul societăţii“, se arată într-un raport transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de către SIF Banat-Crişana cu deciziile ASF în cazurile lui Bîlteanu şi El Lakis.

Bîlteanu este preşedintele CA şi directorul general al SIF Banat-Crişana. Potrivit Statutului SIF Banat-Crişana, şeful Consiliului de Administraţie este şi director general, astfel că Bîlteanu pierde şi funcţia de director general.

„Consiliul de Administraţie alege dintre membrii săi un preşedinte şi un vicepreşedinte. Preşedintele Consiliului de Administraţie va îndeplini şi funcţia de Director general al societăţii. Consiliul de administraţie a ales în funcţia de preşedinte pe Bîlteanu Dragoş George“, se arată în articolul 7 din Statutul SIF Banat-Crişana.

Totodată, ASF a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis, ca membru al Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana. „Se respinge solicitarea SIF Banat-Crişana de avizare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie ca urmare a alegerii lui El Lakis Najib în calitate de administrator al societăţii, în conformitate cu hotărârea nr 1 din data de 15 aprilie 2014 a Adunării Generale a Acţionarilor SIF Banat-Crişana“, se arată în raportul cu deciziile ASF.

ASF a respins la începutul lunii august avizarea lui El Lakis în funcţia de administrator, dar SIF Banat-Crişana a contestat la ASF decizia şi a obţinut revocarea acesteia la începutul lunii octombrie.

SIF Banat-Crişana are obligaţia să convoace în termen de 30 de zile adunarea acţionarilor şi să includă pe ordinea de zi un punct referitor la numirea unor noi administratori, pentru completarea Consiliului de Administraţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii