Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:26 22 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Articole diverse evaluate la aproximativ 9 milioane de euro, confiscate de poliţiştii de frontieră în porturile din judeţul Constanţa

ro

24 Apr, 2015 08:40 1263 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat, în cooperare cu lucrătorii vamali, pentru combaterea traficului internaţional cu produse susceptibile a fi contrafăcute sau nedeclarate la controlul vamal în zona de competenţă, confiscând 378.521 de articole diverse, evaluate la aproximativ 9 milioane de euro.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat, alături de lucrătorii vamali, în zona de competenţă pentru combaterea infracţiunilor privind dreptul de proprietate intelectuală şi a folosirii actelor nereale faţă de autoritatea vamală, activităţile desfăşurându-se cu precădere în Porturile Constanta Sud Agigea şi Constanţa.

În primele trei luni ale anului 2015, poliţiştii de frontieră au întocmit 34 de lucrări penale privind infracţiunile de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, cercetând un număr de 36 de persoane, cetăţeni români şi străini. Bunurile care au fost ridicate în vederea confiscării au numărat 282.681 de articole diverse, în special îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării pentru copii, uz casnic, parfumuri şi cosmetice, valoarea acestora, dacă ar fi fost originale, fiind de 39.673.200 lei.

În ceea ce priveşte folosirea de acte nereale la controlul vamal de frontieră au fost constatate şapte lucrări penale, fiind cercetate şapte persoane. Echipele comune de control, formate din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au ridicat în vederea confiscării 95.840 de bunuri evaluate la 779.200 lei.

Poliţiştii de frontieră constănţeni au constatat faptul că se incearca introducerea acestor mărfuri prin porturile maritime din judeţul Constanţa, importurile fiind realizate de administratorii unor societăţi comerciale din România, care aduc din China, bunuri de larg consum în sistem containerizat. Aceste bunuri sunt expediate pe cale maritimă prin folosirea unor firme de transport care îşi desfăşoară activitatea în mod legal în România. Majoritatea societăţilor comerciale implicate în acest fenomen infracţional au sediul în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi au puncte de lucru în cadrul platformelor comerciale din apropierea capitalei.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii