Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aromânii din Stejaru dedică un monument persoanelor care s-au opus regimului comunist

ro

22 Sep, 2014 12:27 2156 Marime text
Comunitatea Aromânilor din Tulcea începe demersurile pentru ridicarea unui monument dedicat persoanelor din comuna Stejaru care s-au opus regimului comunist, informează Agerpres. Anunţul a fost făcut de președintele comunității, Sterică Fudulea, la sfârșitul manifestărilor prilejuite de Zilele Culturii Armâne, manifestări ce s-au desfăşurat săptămâna trecută la Tulcea și Constanța.
 
În prezent, între satele Stejaru și Vasile Alecsandri din comuna Stejaru, județul Tulcea, se află o cruce din fier ridicată în luna mai a anului 1992 de familia Mircea Calenciuc în memoria pădurarului Petre Astafei, căzut în Revoluția din Decembrie 1989.
 
"Va fi un monument dedicat eroilor din satele Stejaru și Vasile Alecsandri, cunoscuți sub numele de «Lotul macedonean», iar pe placă vor fi trecute inclusiv numele românilor care au luptat atunci", a menționat președintele comunității aromânilor din Tulcea, Sterică Fudulea.
 
Zilele Culturii Armâne au inclus și prezentarea primului lungmetraj realizat în limba aromână "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", regizorul Toma Enache participând atât la cercetările de pe teren, cât și la proiecția peliculei în Stejaru, Ceamurlia de Sus, Cogealac și Ovidiu.

Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii