Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arme de colecţie introduse ilegal în ţară

ro

18 Jul, 2012 16:09 1128 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat într-un container ce sosise în P.T.F. Constanţa Sud Agigea trei arme de decor şi colecţie, precum şi o arbaletă, pentru care persoana care le-a revendicat nu a putut face dovada că le deţine în mod legal.

În data de 16.07.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au finalizat cercetările asupra unui cetăţean autralian în vârstă de 66 ani, care revendicase trei arme de decor şi colecţie, precum şi o arbaletă, ajunse în P.T.F. Constanţa Sud Agigea cu un container în data de 06.07.2012.

Respectivul cetăţean, domiciliat în Australia, a ajuns în România în scopul întregirii familiei, fiind căsătorit cu o româncă, însă nu a putut prezenta documente justificative care să-i ateste dreptul că deţine în mod legal respectivele arme.

Armele au fost predate pentru continuarea cercetărilor la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa.

Persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor" şi „efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme sau muniţii", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 279 Cod Penal, respectiv art. 141 din Legea 295/2001.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii