Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arme confiscate dintr-un transport de vehicule ONU aflate la bordul unei nave norvegiene

ro

28 Sep, 2015 02:43 1046 Marime text
Norvegienii de la Høegh Autoliners au confirmat, potrivit seanews.com.tr, că au fost descoperite arme nedeclarate la bordul unuia dintre operatorii de transport de automobile în timpul unei verificări la Mombasa. Armele au fost găsite în interiorul vehiculelor ONU din India destinate Republicii Democrate Congo.

Compania de transport maritim norvegian a spus într-o declarație că "aceste arme fac parte din vehiculele ONU, în care au fost găsite, și au fost utilizate de ONU în timpul misiunii lor de menținere a păcii. Armele nu au fost declarate în momentul în care marfa a fost încărcată, și faptul că armele au fost în vehicule încalcă termenii de transport, care prevede în mod clar că arme sau muniții nu sunt acceptate pentru expediere."

Un purtător de cuvânt al Companiei Hoegh nu a putut clarifica dacă ONU este proprietarul actual al încărcăturii din cauza unei politici de confidențialitate, dar a spus că societatea transportă vehicule ONU "din când în când".
Presa din Kenia a mai publicat şi o serie de articole în care se dezvăluie că pe parcursul percheziţiei au fost descoperite droguri în formă cristalină.
Imediat compania a venit cu precizări: "Am citit în presă că, în plus față de arme, autoritățile kenyene au găsit o substanță care este testată pentru a se stabili dacă ar fi vorba despre medicamente. Nu avem nici o informație clară în acest moment dacă informaţia este corectă sau nu".

Portul Mombasa a fost închis, vinerea trecută, la primele ore, când o echipă de ofițeri de poliție și soldați ai armatei au evacuat lucrătorii şi agenţii de pază.
Portul a fost redeschis, sub supraveghere strictă a zonei, astfel încât să se poată continua investigaţiile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii