Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata caută recruţi. Vezi câte locuri sunt la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”

ro

21 Feb, 2015 15:48 2548 Marime text
Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor - băieţi şi fete - pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ, pentru anul şcolar 2015-2016, informează B1.ro.

Astfel, la colegiile militare liceale sunt 360 locuri:

- “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc: 120 locuri, din care 20 locuri pentru fete;
- “Dimitrie Cantemir” Breaza : 120 locuri, din care 20 locuri pentru fete;
- “ Mihai Viteazul” Alba Iulia : 120 locuri, din care 20 locuri pentru fete. Se primesc candidaţi absolvenţi ai claselor a-VIII-a care au vârsta maximă de 16 ani împliniţi în cursul anului 2015.

La academiile militare (pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi) sunt 429 locuri:

- Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu : 190 locuri, din care 27 locuri pentru fete;
- Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov: 78 locuri, din care 14 locuri pentru fete;
- Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa : 37 locuri, din care 4 locuri pentru fete;
- Academia Tehnică Militară - Bucureşti : 80 locuri, din care 14 locuri pentru fete;
- Institutul Medico-Militar - Bucureşti şi Tg. Mureş: 29 locuri (fete şi băieţi). Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi împliniţi în cursul anului 2015.

La şcolile postliceale militare (pentru formarea maiştrilor militari): 296 locuri

- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti: 134 locuri, din care 9 locuri pentru fete ;
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din loc. Boboc jud. Buzău : 105 locuri, din care 20 locuri pentru fete;
- Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa: 57 locuri, din care 6 locuri pentru fete. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul anului 2015.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Vaslui precum şi informarea candidaţilor privind criterilor generale şi specifice de recrutare; efectuarea unui examen medical la o clinică militară; definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Vaslui; susţinerea a două examene (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare - Cîmpulung Moldovenesc; participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii