Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aristotel Căncescu a fost arestat preventiv

ro

25 Oct, 2014 08:26 2006 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici, informează Mediafax. Decizia aparține Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Decizia instanţei supreme este definitivă. Prin această decizia, ICCJ a admis contestaţia procurorilor DNA la o decizie anterioară, nedefinitivă, vizând cercetarea lui Căncescu sub control judiciar.

Şeful CJ Braşov, Aristotel Căncescu, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, după cum se arată într-un comunicat DNA.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de către CJ Braşov sunt deţinute de Gabriel Bâgiu şi de Iona Diniță, deputat PC, cercetat şi el, în acest dosar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii