Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestul Capitalei și VIP-urile Printre ele, Radu Mazăre și patronul hotelului Rex din Mamaia

ro

07 Jun, 2014 14:00 2230 Marime text
Inflație de VIP-uri în arestul Capitalei, după ultimele acțiuni ale procurorilor DNA. „Gulerele albe”, învățate cu plajele unor insule exotice, au ajuns să împartă celula cu hoți sau cu proxeneți.
 
Reținerile făcute de procurorii DNA și deciziile judecătorilor au umplut arestul Capitalei cu personaje importante din instituții publice. VIP-urile au fost plasate în celule alături de borfași mărunți, traficanți de droguri, hackeri sau tâlhari.
 
Demnitari, magistrați, parlamentari sau directori se supun unui program fix și sunt atent supravegheați de gardieni. 24 de ore din 24 cu lumina aprinsă, coșmarul Ioanei Maria Vlas, într-o celulă de circa 8 metri pătrați.  În plus, au obligația de a-și face patul și de a se ridica în picioare la apel, de trei ori pe zi, dar și la „plimbări în aer liber” într-o curte de maximum 12 metri, acoperită cu plasă.
 
Locul a ajuns celebru mai ales stenogramelor senatorului PSD, Cătălin Voicu. „Nu vă puteți închipui ce e acolo. Arestul din Capitală, de la minus 2, ăla care e pe tubulatură - Evul Mediu. Uși negre de fier, zăbrele și lacăte, nu au aerisire, țigani, bandiți, te f ... ăia în c... , te omoară. Iar noaptea, din furculița care o au, o ia și o ascute și-o bagă în gât. Pe arest preventiv sunt tot felul de borfași, tot felul de bandiți”, se dădea cunoscător Voicu. 
 
Nici nu își imagina că va sta acolo timp de mai multe luni. Pe de altă parte, alți chiriași care au trecut pe acolo nu s-au plâns de condiții. Radu Mazăre a stat doar 24 de ore și s-a arătat viteaz. „Dacă ești luptător, reziști, că asta e viața, nu doresc nimănui să treacă prin așa ceva, nu e ușor!... Nea Rușanu a sforăit de m-a rupt!”, se văita primarul PSD.
 
Adamescu, patronul Grand Hotel Rex și Intercontinental, a ajuns în celulă
 
Afaceristul Dan Adamescu, care deține o avere estimată la 900 de milioane de euro, a fost arestat, ieri, pentru 30 de zile. Măsura a fost luată în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată de Dan Adamescu la instanţa supremă.
 
Afacerile
 
Potrivit Topului Capital cei mai bogați 300 de români, Adamescu este pe locul doi. El are afaceri în asigurări, construcţii şi turism. Pe lângă compania Astra Asigurări, Adamescu deține magazinul Unirea din centrul Capitalei, clădirea unde are sediul Bursa de Valori București, fostul sediul al Vodafone de pe Bulevardul Unirii, hotelul Intercontinental din București și Grand Hotel Rex din Mamaia. 

sursa:evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii