Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege Arestaţii şi deţinuţii, scutiţi de taxa de timbru pentru actele de identitate

ro

14 Sep, 2015 17:23 1973 Marime text
Ministerul Justiției propune ca persoanele aflate în arest sau în detenție, care nu au resurse financiare, să fie scutite de plata taxei extrajudiciare de timbru pentru eliberarea actelor de identitate.

Ministerul Justiţiei a lansat, astăzi, în dezbatere publică proiectul de lege pentru completarea art. 5 alin. (1) din Legea nr. 117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru, potrivit Agerpres.

În nota de fundamentare se arată că persoanele care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, unei măsuri educative privative de libertate, respectiv persoanele aflate în arest preventiv în unitățile sistemului administrației penitenciare, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale pot exercita dreptul la vot prin intermediul unor urne speciale în interiorul locului de deținere, numai în baza unui act de identitate valabil.

Ministerul Justiţiei arată că, din efectivul total de 30.192 deținuți aflați în unitățile penitenciare la 29 decembrie 2014, au fost identificați 5.709 deținuți fără acte de identitate sau care le au expirate.

Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii