Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestată după ce a bătut procurorul în sala de judecată

ro

19 Jul, 2016 09:52 1802 Marime text
Maria Mirabela Nuțu, femeia care a atacat un procuror în instanță, în timp ce acesta cerea arestarea sa, a primit un nou mandat de arestare.

Magistrații Judecătoriei Timișoara au hotărât ca femeia să fie arestată preventiv și pentru fapta de ultraj judiciar, după ce suspecta a lovit procurorul în sala de judecată, în timp ce era deja încătușată.

Potrivit reprezentanților Ministerului Public, fapta a avut loc ziua, în amiaza mare, la sediul Judecătoriei Timişoara. „Persoana vătămată, având calitatea de procuror și aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu (susţinerea în faţa instanţei a propunerii de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara într-un dosar penal), a fost lovită cu ambele mâini, ce erau încătușate, în zona feței, de către inculpata Nuţu Maria Mirabela, cercetată în stare de reţinere în dosarul penal menţionat. În aceleași împrejurări, inculpata i-ar fi adresat persoanei vătămate amenințări cu privire la exercitarea unor acte de violență după ce va fi eliberată“, au relatat acuzatorii.

Pe de altă parte, este de spus că a fost informată și conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Timiş, fiind demarate verificări pentru a se stabili dacă lucrătorii de poliție care însoțeau suspecta (aflată în stare de reţinere) au respectat prevederile legale privind procedura de pază şi supraveghere a persoanelor arestate sau reţinute, au mai precizat autoritățile.
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii