Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Arestat în dosarul „Bani pentru şefii din CJC“ Particularul Mija Eugeniu rupe tăcerea

ro

10 Feb, 2012 15:49 3002 Marime text
mija2.jpgIndividul arestat pentru presupus trafic pe lângă şefii din Consiliul Judeţean Constanţa rupe tăcerea. Nume precum Realini Lupţa şi Ion Bănicioiu sunt vehiculate. Azi, instanţa de judecată va analiza recursul individului formulat împotriva măsurii arestării preventive.

 În completul de judecată se află: Zoiţa Frangu (preşedinte), Epure Marius Cristian şi Eleni Cristina Marcu - judecatori   

Ştire în curs de actualizare 

Potrivit datelor oficiale: Eugeniu Mija a fost partener de afaceri cu Realini Lupsa, cântăreţ al formaţiei „Gaz pe foc“. Lupşa s-a remarcat ca asociat al fostului ministru al Transporturilor, social democratul Miron Mitrea.

Eugeniu Mija a făcut afaceri şi cu Ion Bănică, alături de care conduce SC Trans Electric Grup SRL.

Ion Bănică figurează în SC Trans Electric Power SA, iar alături de acesta îl găsim şi pe Justin Jerca, care din 2006 administrează Grivco SA - grupul de companii din România deţinut de familia lui Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator.  

Radu Birea (denunţătorul îna cest dosar) ar fi spus anchetatorilor că l-a întâlnit pe Mija pe holurile Consiliului Judeţean Constanţa. Pe altă parte, Mijea neagă că s-ar fi întâlnit cu Birea la CJC, afirmând că nu a fost niciodată în sediul CJC şi nici în Constanţa.

Potrivit lui Mijea, Birea ar fi intrat în legătură cu el prin intermediul tatălului unui asociat de-al inculpatului (un anume Onişor).

Din câte se pare şi Realini Lupşa este învinuit în acest dosar. 

Realini ar fi vorbit cu un anume Nea Jack, pentru ca acesta din urmă să intervină, la cererea lui Mija, pe lângă şefi din CJC.

La sfârşitul lui ianuarie 2012, Lupşa i-ar fi spus lui Mija că nu rezolvă nimic cu Nea Jack, astfel încât o să ia legătura cu Bănicioiu. 

Procurorii cred că acest Bănicioiu ar utiliza un telefon mobil aflat în proproietatea Parlamentului României - Camera Deputaţilor.

Despre Bănicioiu, Mija a afirmat în sala de judecată că îl ştie doar de la televizor şi că ştie că are o funcţie în PSD Bucureşti, dar nu ştie cu exactitate care este aceasta.   

Birea spune că Mija i-ar fi spus că banii vor fi împărţiţi astfel: 15% pentru preşedintele CJC Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu

20 % - unei persoane din Bucureşti care ar avea influenţă asupra şefului CJC

5 % - pentru Eugeniu Mija  

UPDATE

 Judecătorii Curţii de Apel au respins în urmă cu scurt timp recursul declarat de afaceristul Eugeniu Mija împotriva arestării sale preventive. Decizia este definitivă

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii