Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arafat a vorbit despre femeia care s-a aruncat de pe un bloc de 8 etaje din Capitală

ro

24 May, 2015 15:37 1229 Marime text
Rezultatele anchetei în cazul femeii care s-a sinucis în centrul Capitalei au fost făcute publice astăzi, informează B1 TV. Secretarul general în cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat că nu s-a reușit decât o comunicare nonverbală cu victima, fiind mobilizate mai multe echipaje ISU la fața locului.

„În urma analizei care a fost efectuată, o sa vă prezint astăzi ce s-a întâmplat din punctul de vedere al nostru. În ziua de 21 mai 2015 ora 7:21, prin 112, a fost anunțat un eveniment pe Calea Victoriei, fiind vorba de o persoană de sex feminin, în jur la 53 de ani care stătea pe margine (n.r. bloc de 8 etaje) și posibil dorește să se arunce. Au fost bineînțeles alertate forțele. S-au prezentat la început echipa, inclusiv echipa de negociatori, inclusiv serviciul de ambulanță București. A fost chemat medicul specialist psihiatru, care a identificat un episod catatonic”, a declarat Arafat.

Negociatorii au relaționat cu femeia doar la nivel nonverbal. Acesteia i-au fost aduse 14 pahare de apă. În niciun moment, victima nu a stabilit un limbaj verbal cu specialiștii la fața locului.

Posibilele cauze pentru care victima a apelat la acest gest dramatic, sunt, susține Arafat, istoricul patologic al victimei, și anume decesul fiicei produs relativ recent, dar și problemele financiare, având în vedere că aceasta nu își mai primise salariul de mai multe luni.

La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale Inspectoratului de Urgență, care au adus inițial o platformă de 38 de metri, schimbând-o ulterior cu una de 72 de metri.

„Rolul negociatorului este să stabilească o relație umană cu victimă, însă din păcate, în această situație nu a fost posibil. Negociatorii vorbeau unidirecțional”, a mai spus Raed Arafat.

De asemenea, accesul la fața locului a fost interzis, iar afirmațiile unui psholog care a spus că a ajuns la teresă, aproape de victimă, nu se confirmă, susține Raed Arafat.

„Zona a fost balizată din informațiile pe care le avem”, a menționat secretarul general în M.A.I.

Soţul victimei a acuzat autorităţile că nu au fost în stare în cele 35 de ore pe care femeia le-a petrecut pe acoperișul unei clădiri, să monteze o saltea pneumatică.

Echipele de intervenţie au adus o saltea pneumatică din Piteşti pentru a salva femeia de 60 de ani, care stătea de 35 de ore pe terasa blocului.

Când a avut loc tragedia, echipamentul nu era nici măcar umflat. Vecinii și rudele victimei se intreabă de ce autoritățile nu au reacționat mai devreme.

Reprezentanţii ISU s-au ferit să dea declaraţii jurnaliştilor. Însă nu la fel au reacţionat când a fost vorba să-şi promoveze utilajele la paradă.

Apropiații femeii povestesc ca problemele acesteia au început acum doi ani, când fiica ei a murit de cancer.

Peste câteva zile, în 10 iunie, fiica victimei ar fi împlinit 25 de ani. 




Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii